Danskerne tror ikke på folkeskoleforlig

MÅLING: Tre ud af fire vælgere tror ikke, at regeringen kan blive enige med forligskredsen om en ny aftale for folkeskolen inden valget, viser ny måling. Ifølge kommentator Thomas Larsen afspejler tallene, at folkeskolen er blevet en politisk slagmark.
Folkeskolen har stået højt på den politiske dagsorden i det forløbne år, men et stort flertal af vælgerne tror ikke på et nyt forlig inden valget.
Folkeskolen har stået højt på den politiske dagsorden i det forløbne år, men et stort flertal af vælgerne tror ikke på et nyt forlig inden valget. Foto: colourbox.com

Det ville være rart, hvis der kom et bredt forlig om folkeskolen. Vi har brug for en fælles retning og ikke være afhængig af, hvilken regering der har magten. Man skal samlet fra Folketingets side være enige om at lave et fælles udspil om folkeskolen.

Benedikte Ask Skotte
Formand, Skole og Forældre
Tre fjerdedele af danskerne tror ikke på en aftale om folkeskolen inden det kommende folketingsvalg. Det viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget | Uddannelse.

76 procent af de adspurgte svarer nej, 16 procent svarer ja, mens de resterende 8 procent er i tvivl.

Og det kommer ikke bag på Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, som hæfter sig ved, at der meget længe har været en hård og konfrontatorisk debat om folkeskolens fremtid.

"Det har været en af de mest brutale politiske slagmarker, hvor fronterne har stået skarpt over for hinanden, igennem længere tid," siger han og vurderer, at mange vælgere derfor har mistet troen på, at politikerne vil blive enige i forligskredsen.

Dokumentation

Spørgsmålformulering: 

Regeringen kom med sit folkeskoleudspil i starten af december, og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) har inviteret forligspartierne bag folkeskoleforliget (Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne) til forhandlinger. Forventer du, at de kan blive enige om et nyt folkeskoleforlig inden næste folketingsvalg?

Svarfordeling i procent:

Ja 16 
Nej 76 
Ved ikke 

Antal adspurgte personer: 1399

Data er indsamlet i perioden fra torsdag 6/1 til tirsdag 11/1 2011


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024