Nedergaard styrtdykker i popularitet

MÅLING: Undervisningsministeren rykker fem pladser ned og nærmer sig bunden, viser en ny popularitetsmåling af alle ministre.
Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) er blevet overhalet indenom i popularitet af flere af regeringens andre ministre. Det viser en ny meningsmåling.
Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) er blevet overhalet indenom i popularitet af flere af regeringens andre ministre. Det viser en ny meningsmåling.
Marie Dissing Sandahl
Fem pladser nedad på popularitetslisten på lidt over et halvt år. Det er realiteten for undervisningsminister Tina Nedergaard (V), som efter knap et år som minister er rykket fra en 12. plads til en delt 17. plads blandt regeringens 19 ministre. Det viser en ny meningsmåling om ministrenes popularitet foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk, som også lavede en tilsvarende måling sidste år.

De adspurgte har givet regeringens ministre karakterer fra 0, der er det dårligste, til topkarakteren 10. Undervisningsministeren får i gennemsnit karakteren 3,5 og får dermed kun et bedre skudsmål end bundskraberen, udenrigsminister Lene Espersen (K), og miljøminister Karen Ellemann (V). Listens topscorer er kulturminister Per Stig Møller (K), som får karakteren 5,8.

Sammenlignet med sidste måling, som blev foretaget 100 dage efter regeringsrokaden i februar sidste år, scorer Tina Nedergaard kun 0,3 lavere i karakter, men hun er blevet overhalet indenom af mange af regeringens andre ministre, som lå lavt i sidste års popularitetsmåling.

Vrissen og håndfast
Nedergaards placering overrasker ikke Johannes Andersen, professor ved Instutut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.

Dokumentation
Ministrenes popularitet et år efter regeringsrokaden

Spørgsmål: Der er nu gået knap et år siden den store ministerrokade 23. februar 2010. Hvordan vurderer du ministrenes indsats siden da på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste og 10 er det bedste. (Hvis der er nogle ministre, du mener ikke at kunne vurdere, undlader du blot at afkrydse et tal ud for vedkommende.)

Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) får gennemsnitskarakteren 3,5 i målingen mod gennemsnitskarakteren 3,8 i sidste års måling, som blev foretaget 100 dage efter regeringsrokaden i februar 2010.

Det placerer hende på en delt 17. plads blandt alle regeringens ministre. En plads, som hun deler med beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Kilde: Målingen er foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk blandt 1.136 repræsentativt udvalgte personer mellem d. 27/1-1/2 2011.

Hele ministermålingen publiceres snarest på Altinget | Christiansborg.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024