Antorini: Vi kommer i mål efter valget

SAMMENBRUD: Trods ærgrelse over et forventet sammenbrud i gymnasieforhandlingerne er undervisningsminister Christine Antorini ”stensikker” på, at parterne når en aftale med samme indhold efter valget.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) ærgrer sig over, at der gik valgkamp i gymnasieforhandlingerne.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) ærgrer sig over, at der gik valgkamp i gymnasieforhandlingerne.Foto: Les Kaner/UVM
Erik Bjørn Møller

Sammenbruddet giver politikerne en mulighed for at tænke sig grundigt om, inden der indføres uigennemtænkte ændringer af gymnasiet, som fx indførelsen af høje adgangskrav.

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand for Danske Gymnasier
Fakta
Hovedpunkterne i regeringens udspil for gymnasierne omfatter bl.a. færre og bedre studieretninger, så de bliver mere overskuelige. I forhandlingerne var parterne enige om at mindske antallet fra 200 til 90. Udspillet omfatter også styrket matematik og naturvidenskab, mere feedback til eleverne ved større skriftlige opgaver, flere undervisningstimer og bedre udnyttelse af skoleåret – bl.a. inddragelse af læseferie til undervisning – og et styrket grundforløb og varedeklarationer på gymnasieuddannelserne.
Mens regeringen selv opererer med et adgangskrav på karakteren 2, holdt de borgerlige derimod fast i højere adgangskrav på mindst 4, op mod 7. Og da de borgerlige nægtede at sparke karakterne til hjørne og forhandle videre om alt det andet, brød forhandlingerne sammen.

Få minutter efter at parterne havde sat sig rundt om forhandlingsbordet i Undervisningsministeriet, skramlede stolene igen. Mødet var slut, nærmest før det begyndte.

At det ikke kom helt bag på Undervisningsministeriet, fremgik få minutter senere. Næppe var mødet afbrudt, før ministeriet stod bag udsendelsen af en velforberedt pressemeddelelse, der konkluderede, at gymnasieforhandlingerne var brudt sammen.

Det kom med andre ord ikke bag på mange, da undervisningsministeren og Folketingets øvrige partier efter i alt otte møder sent onsdag eftermiddag definitivt måtte opgive at nå i mål med en bred aftale om et fagligt løft af landets gymnasier.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024