Arbejdsmarkedets parter går til kamp mod kønsopdelte uddannelsesvalg: "Det er et langt sejt træk"

Arbejdsmarkedets parter er gået sammen i et partnerskab, der tirsdag præsenterede en række anbefalinger til, hvordan uddannelserne kan blive mindre kønsopdelte. Kulturforandringer fra børnelivet til arbejdspladsen skal til, mener parterne.

Unges uddannelsesvalg fører til kønsopdelte fag, hvilket forplanter sig ud på arbejdsmarkedet. Nu forsøger arbejdsmarkedets parter at skabe opmærksomhed om problemet med et partnerskab.
Unges uddannelsesvalg fører til kønsopdelte fag, hvilket forplanter sig ud på arbejdsmarkedet. Nu forsøger arbejdsmarkedets parter at skabe opmærksomhed om problemet med et partnerskab.Foto: /ritzau/Martin Zakora
Ella Hjalmsrud Jørgensen

Der er stor skævhed i kønsfordelingen på mange uddannelser, og det skal løses gennem kulturforandringer, mener arbejdsmarkedets parter.

Fokus på mangfoldighed hele børnelivet, uddannelsesinstitutioner for alle samt åbne og inkluderende arbejdspladser er overskrifterne på de ti anbefalinger, som parterne tirsdag formiddag præsenterede for minister for ligestilling, Marie Bjerre (V).

”Det kønsopdelte uddannelsesvalg skaber et kønsopdelt arbejdsmarked, som hverken er godt for den enkelte, for arbejdsgiverne, væksten eller samfundet,” siger Pernille Knudsen, der er viceadministrerende direktør i DA og repræsentant for partnerskabet, i en skriftlig udtalelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024