Hvordan går det for den nye, radikale pige i klassen?

INTERVIEW: Selv om De Radikale snart indtræder i folkeskoleforliget, vil de stadigvæk have afskaffet elevplaner og nationale test. Men så længe De Radikale ikke har flertal, kan de ikke kræve alt, siger undervisningsordfører Lotte Rod.
Per Bang Thomsen

De Radikale ønsker stadigvæk, at man gør de her ting frivillige, så det bliver op til den enkelte skole at beslutte, hvad man vil måles på, og hvordan det skal ske.

Lotte Rod (R)
Børne- og undervisningsordfører

Det er ikke altid let at være den nye pige i klassen.

Især ikke når man som nyvalgt, radikal folketingspolitiker pludselig ender i et skolepolitisk univers, der i det seneste årti er blevet formet af nationale test, tvungne kvalitetsrapporter og 27 lovændringer på folkeskoleområdet.

Men det var virkeligheden for den 26-årige Lotte Rod, da hun i begyndelsen af oktober i år blev udnævnt til ny børne- og undervisningsordfører for det socialliberale midterparti. Hun blev samtidig en del af en regering, hvor den socialdemokratiske Christine Antorini fik lov til at indtage den radikale højborg: Børne- og Undervisningsministeriet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024