DI: Optag til modefag skal begrænses

EUD: Det er ikke i orden over for de unge, at undervisningsministeren har fjernet adgangsbegrænsningerne til en række “modefag” på erhvervsuddannelserne. Det mener DI, som møder opbakning fra Liberal Alliance. Ministeren vil holde øje med udviklingen.

Der bør være en adgangsbegrænsning til erhvervsuddannelsen som fotograf, mener Anja Trier Wang, chefkonsulent hos DI og formand for Billedmediernes Faglige Udvalg.
Der bør være en adgangsbegrænsning til erhvervsuddannelsen som fotograf, mener Anja Trier Wang, chefkonsulent hos DI og formand for Billedmediernes Faglige Udvalg.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Det er ikke ordentlig adfærd over for de unge, at vi optager dem, når vi på forhånd ved, at de er tvunget til at vælge om efter grundforløbet.

Anja Trier Wang
Chefkonsulent hos DI og formand for Billedmediernes Faglige Udvalg
Fakta
Hvad betyder en adgangsbegrænsning til erhvervsuddannelserne?

Når der er fastsat adgangsbegrænsning til en uddannelse, er der kun adgang til grundforløbet for elever, som har en uddannelsesaftale. Herudover kan undervisningsministeren fastsætte, at der ud over elever med uddannelsesaftale kan optages elever i et begrænset omfang (kvoter) under hensyntagen til beskæftigelsesforholdene for de uddannede.


Kilde: Undervisningsministeriet

Det er dybt problematisk, at undervisningsminister Christine Antorini (S) har fjernet adgangsbegrænsningerne til en række populære “modefag” på erhvervsuddannelserne.

Det mener Anja Trier Wang, chefkonsulent hos DI, efter ministeren har valgt at give fri adgang til uddannelser som fotograf, film- og tv-produktionstekniker, fitnessinstruktør, digital medie og veterinærsygeplejerske.

“Hvis man optager alle de ansøgere, der er, vil tre fjerdedele ikke kunne få en læreplads bagefter. Derfor er det ikke ordentlig adfærd over for de unge, at vi optager dem, når vi på forhånd ved, at de er tvunget til at vælge om efter grundforløbet,” siger Anja Trier Wang, der også er formand for Billedmediernes Faglige Udvalg. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024