Folkeoplysningens voksenundervisning taber til VUC

FOLKEOPLYSNING II: Udfordringerne for folkeoplysningen er stadig store og især voksenundervisningen er presset i konkurrencen med VUC, mener formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd, Per Paludan Hansen.
Foto: colourbox.com
Besparelserne på folkeoplysningens aktiviteter er gået hårdt ud over voksenundervisningen i landdistrikterne. Det lovforslag, som undervisningsministeren har i sinde at fremsætte, kritiseres for at forværre situationen for folkeoplysningens voksenundervisning.

"Folkeoplysningen er i hård konkurrence med VUC, da der er store prisforskelle på VUC og folkeoplysningens udbud, så VUC får alle holdene. Vi ønsker en fair konkurrence med VUC for lige aktivitet og lige vilkår. Sådan er det ikke i dag," siger Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd, DFS.

Folkeoplysningsudvalget er kommet med en række anbefalinger og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) bakkede ved et samråd i sidste uge de 38 ud af 39 anbefalinger op. Den anbefaling, der stod udenfor, var udvalgets forslag om at hæve tilskuddet til den folkeoplysende voksenundervisning og derved tage penge fra VUC.

"Genopretningspakken tager allerede midler fra VUC og for at sikre lokalt udbud, ønsker vi ikke at hente penge over i en anden sektor fra VUC'erne," sagde ministeren ved samrådet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024