Folkeskolen hitter ikke som valgkampstema

OPTAKT: Folkeskolen er ikke et vigtigt tema for danskerne ved næste valg, viser en ny meningsmåling.
Marie Dissing Sandahl
"Læseløftet", som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gav danskerne i sin nytårstale på årets første dag, var også startsignalet til fornyet politisk interesse for folkeskolen fra regeringen og især fra statsministeren. Rejseholdet, Marienborg-møder og resultatet og toppen af kransekagen: den ventede folkeskole-reform er en del af det afkast, som danskerne har set af Lars Løkke Rasmussens fokus på folkeskolen.

Men den store politiske bevågenhed, som folkeskolen har nydt, peger også på, at folkeskolen er et oplagt valgkampstema for statsministeren og den siddende regering. Helt anderledes ser det dog ud, hvis man spørger danskerne.

Under en tredjedel af danskerne mener, at folkeskolen er et af de tre politikområder, som betyder mest, når de skal i stemmeboksen ved næste valg, mens halvdelen af danskerne eksempelvis finder sundhedspolitikken betydningsfuld. Det viser en meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk.

Mens emner som sundhed, økonomi og arbejdsløshed topper listen over de otte emner, som vælgerne finder vigtigst til næste valg, så er folkeskolen at finde én plads fra bunden kun undergået af natur og miljø.

Især de borgerlige partiers vælgere mener, at andre emner end folkeskolen er vigtigere, mens hele 44 procent af SF's vælgere synes, at folkeskolen er vigtig for deres stemmeafgivelse. Hos de Radikale er tallet 24 procent, som er det laveste blandt alle partier kun overgået af Dansk Folkeparti.

Dokumentation

Spørgsmål:
Hvilke politikområder er vigtigst for din stemmeafgivning ved næste folketingsvalg? (afkryds de 3 vigtigste områder blandt nedenstående 8 muligheder)

 

Sundhed50.0 pct.
Økonomisk politik45.9 pct.
Arbejdsløshed41.2 pct. 
Kriminalitet33.3 pct.
Udlændinge33.2 pct.
Skat32.7 pct.
Folkeskole30.3 pct.
Miljø og klima27.4 pct.

A&B-målingen er foretaget på nettet på baggrund af 1069 repræsentativt udvalgte svarpersoner. Undersøgelsesperioden er 28/10 til 2/11.

Grafik: Christian Mølgaard

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024