Om  
Dy Plambeck
Marianne Søgaard

Forfatter og højskolelærer står bag Danmarks nye grundlovssang

Forfatter Dy Plambeck og komponist og højskolelærer Marianne Søgaard vinder sangskriverkonkurrencen om Danmarks nye grundlovssang.

Forfatter Dy Plambeck og komponist og højskolelærer Marianne Søgaard har lavet Danmarks nye grundlovssang.
Forfatter Dy Plambeck og komponist og højskolelærer Marianne Søgaard har lavet Danmarks nye grundlovssang.Foto: Højskolerne
Emma Brink

Sangens Hus, Højskolerne og DR har som en hyldest til 175-året for Danmarks første grundlov udskrevet en konkurrence, der ud at lave en fællessang med fokus på Grundlovens værdier i det 21. århundrede. 

Ud af 99 indsendte sange har konkurrences jury peget på sangen 'Der hvor du har hjemme', der er skrevet af Dy Plambeck og komponeret af Marianne Søgaard. 

Det skriver Højskolerne i en pressemeddelelse.

Dy Plambeck er digter og forfatter og har netop udgivet romanen 'Mod Midnatssolen'. Marianne Søgaard er komponist, sanger og højskolelærer ved Silkeborg Højskole.

Læs også

De to har tidligere samarbejdet om sange, og konkurrencens jury begrunder valget af sangskriverduoens nye sang med, at sangen er af høj kvalitet og formår at forbinde tradition og samtid.

"Teksten minder os om historien gennem ord som 'længsel', 'mindesmærke' og 'jættestue', men hvad mere vigtigt er, så møder vi også ord som 'hamsterhjul', 'navlepiercing' og 'hadbesked'. På den måde repræsenterer sangen ikke kun fortid eller nutid. Den forener Grundloven med et mere moderne Danmark og minder os om, at vi selv er en del af historien," siger jurymedlem Rasmus Skov Borring.

Vindersangen bliver offentliggjort 21. maj på P2 og i DR-programmet "Den nye grundlovsang". Den vil også blive sunget til DR's Grundlovsdagsarrangement og under åbningen af Folkemødet på Bornholm.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dy Plambeck

Forfatter
Afgang, Forfatterskolen (2004)

Marianne Søgaard

Komponist, musiker og foredragsholder, højskolelærer i Silkeborg
Sanger, Rytmisk Musikkonservatorium, cand. theol (Københavns Uni. og Aarhus Uni.)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024