Forsker: Folkeskolereform forandrer lektielæsningen

REFORM: Elever får færre lektier for og bruger mindre tid på lektielæsningen, viser forskningen. Forsker peger på, at lektiebegrebet er under forandring.

Folkeskolereformen har forandret lektielæsningen, viser ny forskning. Blandt andet angiver udskolingslærerne i dansk og matematik, at den tid, deres elever skal bruge på lektier ugentligt, er faldet fra 76 minutter til 48 minutter.
Folkeskolereformen har forandret lektielæsningen, viser ny forskning. Blandt andet angiver udskolingslærerne i dansk og matematik, at den tid, deres elever skal bruge på lektier ugentligt, er faldet fra 76 minutter til 48 minutter.Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Folkeskolereformen har betydet, at lektielæsningen er under forandring.

Diskussionen om, hvorvidt man skal have lektier for eller ej, har egentlig ikke noget med reformen at gøre. Men det har formentlig givet anledning til, at nogle skoler har taget lektierne op til revision.

Chantal Nielsen
Seniorforsker, VIVE

Eleverne får færre lektier for, de bruger mindre tid på at svede over lektierne derhjemme, og færre elever kommer i skole uden at have lavet lektier.

Når vi ser på, hvad disse elever, der tit ikke får lavet deres lektier, fremhæver som årsag, så siger halvdelen, at det er, fordi lektierne er for svære. Så på den måde kan man sige, at der er en gruppe, der ikke får lavet deres lektier, og som heller ikke får tilstrækkelig hjælp til det.

Chantal Nielsen
Seniorforsker, VIVE

Det viser den forskning, som Vive, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, indtil videre har udarbejdet som en del af den følgeforskning, der skal undersøge implementeringen af folkeskolereformen. Altinget: uddannelse har talt med seniorforsker i Vive, Chantal Nielsen, på baggrund af de to seneste rapporter, der er udkommet om effekterne af folkeskolereformen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024