Gymnasier frygter lukning efter sparekniv

OMPRIORITERING: Landets gymnasier skal spare i alt 619 mio. kr. og frygter nu, at regeringens sparekniv kommer til at medføre lukning af gymnasier i Nordjylland og Syddanmark.

Anne-Birgitte Rasmussen – frygter lukkede gymnasier som en konsekvens af besparelser og dalende elevtal.
Anne-Birgitte Rasmussen – frygter lukkede gymnasier som en konsekvens af besparelser og dalende elevtal.Foto: Rektorforeningen
Erik Bjørn Møller

Det kan i værste fald betyde lukninger og dermed udfordre det uddannelseslandskab, vi har i dag, hvor der findes et varieret udbud af ungdomsuddannelser i alle dele af landet.

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand for Danske Gymnasier

Regeringens nye sparekrav til uddannelsesområdet kommer ikke blot til at gå ud over kvaliteten af undervisningen i gymnasierne. Risikoen er også, at besparelserne vil kvæle gymnasier med dalende elevtilgang, så de tvinges til lukning.

Det frygter formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen.

Som tidligere omtalt i Altinget har undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) bebudet, at også uddannelsesområdet nu skal bidrage til at frigøre ressourcer til politisk højt prioriterede områder gennem et såkaldt omprioriteringsbidrag på to pct. om året de næste fire år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024