Haarder efterlyser kritisk gymnasie-eftersyn

REFORM: Det er alt for let at slippe igennem gymnasiet med bløde mellemvarefag, mener forhenværende undervisningsminister Bertel Haarder (V). Han efterlyser derfor et kritisk eftersyn af de gymnasiale uddannelser i forbindelse med EUD-reformen.
Man bliver nødt til at kigge på de gymnasiale uddannelser i forbindelse med den kommende EUD-reform, mener Bertel Haarder (V).
Man bliver nødt til at kigge på de gymnasiale uddannelser i forbindelse med den kommende EUD-reform, mener Bertel Haarder (V).Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

I dag kan man slippe igennem gymnasiet med bløde mellemvarefag og samtidig få gode karakterer. Det går ikke, og derfor mener jeg, at vi også bliver nødt til at drøfte gymnasierne, når vi tager fat i erhvervsuddannelserne.

Bertel Haarder (V)
Forhenværende undervisningsminister

Det nytter ikke noget at reformere erhvervsuddannelserne, hvis man ikke samtidig giver gymnasierne et grundigt eftersyn.

Det mener forhenværende undervisningsminister Bertel Haarder (V), som vil have de gymnasiale uddannelser med på forhandlingsbordet.

Ifølge Bertel Haarder stiller gymnasiet ikke længere de skrappe, boglige krav, som det tidligere var kendt for. Det har ført til, at alt for mange unge vælger gymnasiet fremfor erhvervsuddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024