Her er de politiske knaster i gymnasiereformen

BAGGRUND: I næste uge begynder forhandlingerne om ændringerne af den blot fire år gamle gymnasiereform. Altinget.dk lister her de kommende politiske slagsmål op.
Antallet og typerne af eksaminer på gymnasiet er en af de ting, som partierne bag gymnasiereformen skal diskutere i de kommende uger.
Antallet og typerne af eksaminer på gymnasiet er en af de ting, som partierne bag gymnasiereformen skal diskutere i de kommende uger.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

I fremtidens samfund efterlyser man ikke folk, der kan en masse en lille smule, men nogen, der er gode til at gå i dybden og kan samarbejde med andre. Derfor burde man i virkeligheden kalde det kernefaglighed på tværs i stedet for tværfaglighed.

Charlotte Dyremose
Konservatives uddannelsesordfører

Faglighed contra tværfaglighed.

Så kontant kan man liste de kommende politiske slagsmål op om ændringerne af gymnasiereformen. Med baggrund i anbefalingerne fra blandt andet evalueringsrapporten fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og ministeriets følgegruppe skal forligspartierne bag gymnasiereformen fra tirsdag i næste uge kæmpe om, hvor meget reformen skal rettes og files til.

Selve kernen i reformen fra 2005 er studieretningerne og tværfagligheden, hvor sammenhængen mellem fagene skal styrkes. Men det øgede fokus på tværfagligheden - med især faget Almen Studieforberedelse - er i manges øjne blot overfladisk blevet styrket på bekostning af fagligheden. En af skeptikerne er blandt andre Charlotte Dyremose, uddannelsesordfører for Konservative.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024