Her er regeringens udspil til en ny læreruddannelse

DOKUMENTATION: Ifølge regeringen er læreruddannelsen ikke god nok. Derfor skal den have et løft – det skal uddannelsens rygte også. Se her, hvad regeringen vil ændre.
Den danske læreruddannelse lider af et sløjt rygte, og flere steder i landet skal ansøgerne slet ikke tænke over deres snit, når de søger ind. Derudover klæder den ikke de studerende godt nok på til livet som folkeskolelærer. Det mener regeringen, der torsdag eftermiddag præsenterede et udspil til en reform af uddannelsen til folkeskolelærer.

Målet med reformen er et løft til læreruddannelsen, så flere unge får lyst til at læse til lærer. Uddannelsen skal give de studerende et højere fagligt niveau og bedre pædagogiske kompetencer med ud i jobbet som folkeskolelærer.

For at nå regerings mål i regeringsgrundlaget om, at folkeskolens lærere kun må undervise i fag, hvor de har kompetence svarende til linjefag, skal alle nyuddannede lærere nu have kompetencer i tre undervisningsfag - et af dem skal være enten dansk eller matematik.

Samlet set er målene med en ny læreruddannelse:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024