Hver anden dansker imod ranglisterne

OPINION: Halvdelen af danskerne er imod offentliggørelsen af skolernes karaktergennemsnit. Ministeren er godt tilfreds og regner med, at opbakningen vil stige. S vil trykke på delete-knappen straks efter valget.
53 procent af alle kvinder og 45 procent af alle mænd er imod offentliggørelse af ranglister. Står det til Troels Lund Poulsen (V), skal der offentliggøres flere allerede i efteråret.
53 procent af alle kvinder og 45 procent af alle mænd er imod offentliggørelse af ranglister. Står det til Troels Lund Poulsen (V), skal der offentliggøres flere allerede i efteråret.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk

Når det bliver italesat så meget, er mange bange for, at skolerne begynder at arbejde i retning af, at det målbare bliver det bedste.

Benedikte Ask Skotte
Landsformand, Skole og Forældre

Jeg laver ikke politik efter meningsmålinger. Jeg laver politik ud fra, at jeg gør det, som jeg synes er rigtigt.

Troels Lund Poulsen (V)
Undervisningsminister

Den rangliste over skolernes karaktergennemsnit, som undervisningsminister Troels Lund Poulsen (S) præsenterede den 12. august, er ikke populær blandt danskerne. Det viser en meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk.

49,4 procent er imod offentliggørelse af skolernes karaktersnit i 9. klasses afgangsprøve, mens 38 procent synes, det er en god idé, viser målingen.

Formand i Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte, mener, at danskernes modvilje over for ranglisterne skyldes en frygt for overdreven fokus på eksamen og tests.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024