Jelved: "Ti år udenfor er lang tid. Især for De Radikale"

INTERVIEW: Var det en fejl, at De Radikale valgte at stå uden for det seneste folkeskoleforlig? Det spørgsmål har Marianne Jelved grublet over, og selvom hun ikke er nået frem til et svar, vil hun gerne erkende, at årene udenfor har været hårde for De Radikale.
Per Bang Thomsen

Jeg synes dog, at ti år uden for indflydelse er lang tid. Det er selvfølgelig kort tid i danmarkshistorien, men for et parti som De Radikale, der altid har haft uddannelse som hovedfokuspunkt, er det lang tid. Derfor er jeg ikke bange for at sige, at man kan anfægte mig for de beslutninger, jeg traf dengang.

Marianne Jelved
Radikal gruppeformand og forhenværende økonomiminister

Var det klogt af De Radikale, at de valgte at stille sig uden for døren, da det seneste folkeskoleforlig blev indgået? Eller var det en politisk fejl, at midterpartiet tilbage i 2002 ikke sluttede sig til kredsen af partier, som nu har gjort nationale test og obligatoriske elevplaner til uundgåelige elementer i den danske folkeskole? 


De spørgsmål har partiets nestor og forhenværende undervisningsordfører, Marianne Jelved, grublet over igennem længere tid. Det var nemlig hende, der sagde nej til at blive en del af forligskredsen, og som derved trak partiet væk fra skolepolitisk indflydelse i godt et årti. Og svaret har hun ikke fundet endnu.

"Jeg synes dog, at ti år uden for indflydelse er lang tid. Det er selvfølgelig kort tid i danmarkshistorien, men for et parti som De Radikale, der altid har haft uddannelse som hovedfokuspunkt, er det lang tid. Derfor er jeg ikke bange for at sige, at man kan anfægte mig for de beslutninger, jeg traf dengang," siger Marianne Jelved til Altinget | Uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024