Julesamtale med Mattias Tesfaye

JULESAMTALE: Selvom Socialdemokraternes Mattias Tesfaye er glad for sit arbejde i Folketinget, drømmer han ikke om det om natten. For politik må aldrig blive det vigtigste i livet. Det afslører han blandt andet i dagens kalenderinterview.

<span><i>If it ain't broke, don't fix it.&nbsp;</i>Der er ikke nogen grund til at lave lovgivning, hvis der ikke er et problem, der skal løses,&nbsp;mener Mattias Tesfaye (S).</span>
If it ain't broke, don't fix it. Der er ikke nogen grund til at lave lovgivning, hvis der ikke er et problem, der skal løses, mener Mattias Tesfaye (S).Foto: Altinget.dk
Franka Lykke Vedel Kessing
Fakta
Mattias Tesfaye er født 31. marts 1981 i Aarhus.

Han blev valgt til Folketinget for Socialdemokraterne i Københavns Omegns Storkreds i 2015 efter at have været kandidat siden 2014. 

Han blev medlem af Socialdemokraterne i januar 2013 og har tidligere været medlem af Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister, Enhedslisten og senest SF.


Mattias Tesfaye er uddannet murersvend ved Skanska og Århus Tekniske Skole i 2001.

Han er erhvervsuddannelsesordfører og indfødsretsordfører (vikar for Astrid Krag) for Socialdemokraterne. 

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Det gjorde jeg i forbindelse med en arbejdskonflikt i Aarhus i vinteren 95-96, som blev kaldt Skraldemandskonflikten. De havde en tillidsmand, Louie Andersen, der blev fyret, og så strejkede de. Det var en meget politisk betændt sag.

Normalt på en arbejdsplads håber man, det går godt for de andre. Det gør jeg jo ikke. Altså hvis Lars Løkke kommer gående herude, så håber jeg, han laver et kæmpe, major fuck-up.

Mattias Tesfaye (S)
Medlem af Folketinget

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024