Kritik af udkants-tilskud til erhvervsskoler

ERHVERVSSKOLER: Regeringen, DF og Liberal Alliance giver erhvervsskolerne i udkants-Danmark flere penge - der kommer fra andre erhvervsskoler. Omfordeling af fattigdom, kritiserer erhvervsskolerne og oppostionen.
Anders Heissel

Aftalen virker som en ren symbolhandling. Jeg har svært ved at se, at de penge hjælper nogen som helst. Og reelt minder det om en omfordeling af fattigdom.

Peter Amstrup
Formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne

Små og trængte erhvervsskoler i udkants-Danmark kan nu se frem til få styrket pengekassen med et ekstra tilskud fra staten.

Ifølge en ny aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance bliver der afsat 18 millioner kroner til at fastholde erhvervsskolernes uddannelser i udkantsområderne.

Men pengene skal tages fra andre erhvervsskoler, og derfor er der en snært af kannibalisme og sågar sovjetisk betontænkning over det, siger formanden for Danske Erhvervsskoler - Lederne, Peter Amstrup.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024