Kronisk syge børn overses i skolen

OVERSET: 21 skoler fra tre af landets kommuner går forrest i arbejdet med at forbedre vilkårene for elever med kronisk og langvarig sygdom. De skal teste løsninger og redskaber fra Danske Patienters projekt Skole for mig.

Ifølge statistikken er der i hver skoleklasse fire børn med kronisk eller langvarig sygdom - og ofte er de overladt til sig selv og deres forældres hjælp. 
Ifølge statistikken er der i hver skoleklasse fire børn med kronisk eller langvarig sygdom - og ofte er de overladt til sig selv og deres forældres hjælp. Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Lærerne prøvede at være hjælpsomme, men de vidste bare slet ikke, hvordan de skulle hjælpe mig. Derfor endte det ofte med, at jeg sad alene ude på gangen i timerne og græd eller tog hjem.

Magnus
Elev i 5. klasse på Vigerslev Allés Skole i København

I hver skoleklasse sidder der fire børn med en kronisk eller langvarig sygdom – ifølge statistikken. Det er børn, der på grund af sygdom kæmper med højt fravær, dårlige fysiske rammer, træthed samt faglige og sociale udfordringer. Der er ingen systematisk indsats, der kan hjælpe med at sikre, at børnene trods sygdom får en god skolegang – og flere af dem er derfor overladt til sig selv og deres forældres hjælp.

Nu går 21 folkeskoler fra København, Guldborgsund og Svendborg Kommuner i front for at styrke indsatsen for elever, der er udfordret på grund af sygdom. Skolerne har indgået et samarbejde med Danske Patienters projekt Skole for mig, hvor de skal teste de ideer og redskaber, som projektet udvikler. Projektet er støttet af Egmont Fonden med fem millioner kroner.

Børnene står alene med problemerne
En af de skoler, der samarbejder med Skole for mig, er Vigerslev Allés Skole i København, hvor Magnus går i femte klasse. Han har allerede erfaret på egen hånd, hvor svært det kan være at få hverdagen i skolen til at fungere, når man er psykisk udfordret af både OCD og angst. Da han for nogle år siden skulle vende tilbage til klassen efter et sygdomsudbrud og længere tids fravær, følte han sig meget alene med sine problemer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024