Lovforslag kan udløse lavere karakter efter klage

KLAGE: Så har regeringen vedtaget at fremsætte lovforslag, så en klager over bedrømmelse af prøver i flere uddannelser risikerer en lavere karakter.
Rasmus Nielsen

Fremover skal det ikke kun være i gymnasiet, at man risikerer en lavere karakter, hvis man klager over sin bedømmelse af prøver. I følge et lovforslag, som regeringen i dag vedtog at fremsætte, skal det fremover være muligt at give en lavere karakter efter ombedømmelse på alle de uddannelser, der er omfattet af bekendtgørelse om prøver i almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser og af bekendtgørelse om prøver og eksamen i erhvervsrettede uddannelser.

Det vil sige de gymnasiale uddannelser, forberedende voksenundervisning (FVU) og almen voksenuddannelse (avu) samt erhvervsuddannelserne (eud), farmakonomuddannelsen, erhvervsuddannelserne, professionsbacholoruddannelserne, diplomuddannelserne og de videregående voksenuddannelser.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024