Mega-skoler skal sikre elever mod at droppe uddannelsen

ERHVERVSSKOLER: Uddannelses-centre med flere ungdomsuddannelser og en fast hånd over for de unge skal sikre mod frafald, mener Bertel Haarder (V). 3F kritisk over for "regeringens pisk".
Campusser med alle ungdomsuddannelserne kan være med til at sikre, at eksempelvis frafaldne  murerelever finder en anden uddannelse og ikke ender i et liv uden uddannelse.
Campusser med alle ungdomsuddannelserne kan være med til at sikre, at eksempelvis frafaldne murerelever finder en anden uddannelse og ikke ender i et liv uden uddannelse.Foto: Colourbox.com
Anders Heissel

Konferencen i dag viser tydeligt, at de unge har brug for opbakning og et klap på skulderen. De har ikke brug for at blive revet ud af sengen, som Bertel Haarder siger.

Per Christensen
Forbundssekretær i 3F

Hvis man skal frafaldet på erhvervsuddannelserne til livs, kan megaskoler med alle ungdomsuddannelserne samlet på et sted være løsningen.

Det sagde undervisningsminister Bertel Haarder (V) tirsdag på konferencen "Unge om frafald", som 3F afholdt i København.

Fagforeningen er bekymret over det høje frafald på erhvervsuddannelserne og havde udover ministeren inviteret flere hundrede elever fra blandt andet kokke- murer og tjener-uddannelserne. Let tilbagelænet i konferencestolene og med huen nede over ørerne kunne de høre undervisningsministeren forklare, hvordan han ser frafaldsnøden knækket.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024