Om  
Ole Vig Jensen

Mindeord: Fhv. kultur- og undervisningsminister Ole Vig Jensen (79)

Fhv. sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd og formand for Folkeuniversitetets Komitestyrelse Poul Erik Kandrup skriver mindeord om fhv. kultur- og undervisningsminister Ole Vig Jensen (R).

Minna Møbjerg Stevnhoved

Hvis det giver mening at sige, at man kan være lobbyist for hele befolkningen, så var fhv. kultur- og undervisnings- (og kirke-) minister Ole Vig Jensen en sådan lobbyist.

Han arbejdede i mere end 25 år målrettet for at skabe bedre vilkår for det folkeoplysende arbejde i Danmark, ud fra en stærk tro på, at det kan give os alle et rigere liv - og et stærkere folkestyre. Der skulle være plads til alle, og prisen måtte ikke forhindre nogen i at være med.

Det arbejdede han på, først som mangeårig formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd, oplysningsorganisationernes fællesrepræsentation, siden som folketingsmedlem, kultur- og undervisningsminister. I fattig-80’erne lykkedes det ham endog at skaffe mange hundrede millioner kroner til det forsøgsarbejde, der lagde grunden til den nye folkeoplysningslov fra 1990. Dengang talte aftenskoler, daghøjskoler m.v. hen ved 1,5 millioner årlige deltagere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024