Om  
Kirsten Krogh-Jespersen
Thorkild Thejsen

Mindeord om skole- og uddannelsesforsker Kirsten Krogh-Jespersen

Skole- og uddannelsesforsker Kirsten Krogh-Jespersen, Aarhus, er død, 82 år, og fhv. chefredaktør for fagbladet Folkeskolen Thorkild Thejsen skriver mindeord.

Jeg mødte Kirsten første gang, da hun sammen med et hold lærerstuderende skrev bogen 'Praksischok - den nye lærers møde med folkeskolen', som jeg skulle redigere for forlaget Unge Pædagoger.

Det gav de første gode, temperamentsfulde diskussioner, som der senere blev mange af. Kirsten underviste, forskede, talte og skrev for at forandre og forbedre.

Det blev til mange kursusoplæg, artikler og bøger, og også som anmelder ved fagbladet Folkeskolen gjorde hun det med den sikre blanding af tydelige holdninger og solid faglighed. Den samme cocktail, som kendetegnede hendes ph.d.-afhandling om lærerprofessionalitet. 

Kirsten blev lærer i 1964. Få år efter begyndte hun også at undervise på Marselisborg Seminarium, og cand.pæd.-uddannelsen tog hun selvfølgelig efter, at hun var blevet ansat. For erfaring og viden om praksis kom først for Kirsten, teorien kom bagefter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024