Minister fastholder udbud af uddannelser

TIDSPLAN: Trods indsigelser fastholder undervisningsministeren, at erhvervsuddannelser skal udbydes som planlagt. Skolerne frygter, at de nu skal bruge kræfter på noget, der ”hurtigt vil være forældet og overflødigt.”

Peter Amstrup frygter, at erhvervsskolerne tvinges til at bruge tid og kræfter på noget, der hurtigt vil vise sig forældet og overflødigt.
Peter Amstrup frygter, at erhvervsskolerne tvinges til at bruge tid og kræfter på noget, der hurtigt vil vise sig forældet og overflødigt.
Erik Bjørn Møller

Vi skal have fremtidens uddannelser til at ligge i de områder, hvor der også er efterspørgsel efter arbejdskraften. 

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

En lang række uddannelsesinstitutioner og erhvervsskoler skal nu ansøge om at få lov til at udbyde erhvervsuddannelserne, der de seneste år har lidt under voldsomt faldende elevtal.

Efter at have drøftet sagen med arbejdsmarkedets parter har undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) besluttet, at udbudsrunden – der er planlagt i forlængelse af EUD-reformen – skal gennemføres som planlagt med ansøgningsfrist for skolerne i februar næste år.

Formålet med udbuddet er bl.a. at sikre, at erhvervsuddannelserne udbydes af de institutioner, der leverer gode resultater i forhold til de nye mål for erhvervsuddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024