Nedergaard: Mere kreativitet i folkeskolen

UNDERVISNING: Folkeskolens kreative fag skal styrkes med kommende reform, lover undervisningsminister Tina Nedergaard (V). Oppositionen forventer marginale ændringer.
Foto: uvm
De kreative fag har stor betydning for elevers fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet, viser adskillige undersøgelser, men det ser sort ud for disse fag i folkeskolen. Det får undervisningsminister Tina Nedergaard til at love, at der i den kommende reform af folkeskolen vil blive sat øget fokus på at forbedre de kreative fag.  

"Den nuværende situation for de kreative fag er ikke perfekt, og jeg vil tage initiativ til, at de kreative fag styrkes yderligere," sagde ministeren under et samråd tirsdag.

Ministeren understregede ved samme lejlighed, at der ikke bør være forskel på prioriteringen af eksempelvis matematik og håndarbejde i folkeskolen - alle fag bør være lige, mente ministeren.

Lave forventninger
Oppositionen savner forpligtende udmeldinger fra undervisningsministeren og forventer ikke, at reformen af folkeskolen vil få den nødvendige effekt på undervisningen i de kreative fag i folkeskolen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024