Ny ungdomsuddannelse får hård medfart

UDDANNELSE: Den Kombinerede Ungdomsuddannelse bliver mødt med kritik og store spørgsmålstegn fra landets uddannelsesaktører. Det viser høringssvarene til EUD-reformen, der netop er blevet offentliggjort.
Flere uddannelsesaktører sætter spørgsmålstegn ved den nye Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU).
Flere uddannelsesaktører sætter spørgsmålstegn ved den nye Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU).Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

BKF (Børne- og Kulturchefforeningen, red.) er i udgangspunktet positivt stemt for, at der gøres en indsats for at få alle med på uddannelsesvognen, således at 95%-målsætningen fortsat søges realiseret. Desværre er det uklart, hvordan endnu et uddannelsesforløb med et snævert fokus og en snæver målgruppe skal løse den opgave.

Eik Møller
Formand for Børne- og Kulturchefforeningen
Fakta

Om KUU'en i EUD-reformen:

Der oprettes en ny Kombineret Ungdomsuddannelse, der er et beskæftigelsesrettet kompetencegivende ungdomsuddannelsestilbud til de 15-24-årige, der ikke har de nødvendige faglige, sociale eller personlige kompetencer til at gennemføre en erhvervs- eller en gymnasial uddannelse.

Eleverne kan også opnå grundlag for videre kompetencegivende uddannelse.


Kilde: EUD-reformen
Landets nye ungdomsuddannelse, den såkaldte Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), får en hård medfart fra en række aktører på uddannelsesområdet.

Det viser de høringssvar til erhvervsuddannelsesreformen, som Undervisningsministeriet offentliggjorde i sidste uge.

KUU'en er tiltænkt de unge mellem 15 og 24 år, der af personlige, sociale eller faglige årsager ikke kan tage en almindelig ungdomsuddannelse, men som derimod har brug for et sammensat uddannelsesforløb.

Og selvom langt størstedelen af aktørerne bakker op om grundtankerne bag uddannelsen, så er det langt fra alle, der tror, at KUU'en er løsningen på problemet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024