Ole Vig vil have De Radikale med i folkeskoleforliget

FOLKESKOLEN: En fejl, at De Radikale forlod folkeskoleforliget. Partiet skal med nu, mener den tidligere undervisningsminister Ole Vig Jensen (R). På Christiansborg afviser Marianne Jelved.
Anders Heissel

Det var vores hjerteblod, vi gav fra os. Partiet har jo traditionelt haft ministerposten og haft stor indflydelse på uddannelsespolitik. Og da vi ikke længere er med i forliget, har vi haft svært ved at gøre os gældende på folkeskoleområdet.

Ole Vig Jensen (R)
Tidl. undervisningsminister

Set i bakspejlet begik De Radikale en stor fejl, da partiet forlod folkeskoleforligskredsen i 2002. En historisk stor indflydelse på det danske uddannelsessystem var kastet over bord, men det skal der laves om på nu.

Det mener den tidligere undervisningsminister Ole Vig Jensen (R), der gerne ser, at De Radikale træder ind i forliget så hurtigt som muligt.

"Det var vores hjerteblod, vi gav fra os. Partiet har jo traditionelt haft ministerposten og haft stor indflydelse på uddannelsespolitik. Og da vi ikke længere er med i forliget, har vi haft svært ved at gøre os gældende på folkeskoleområdet. Så selv om jeg ikke er tilhænger af de ting, som forligskredsen har besluttet, mener jeg helt bestemt, at partiet bør træde ind i forliget igen," siger Ole Vig Jensen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024