R: Kanon-undervisning skal gøres frivillig

KANON: Hvis det står til De Radikale, skal lærerne ikke længere tvinges til at undervise i dansk- og historiekanonerne. Socialdemokraterne vil gerne se på sagen, mens både Venstre og De Konservative afviser, at det kommer til at ske.
Per Bang Thomsen

Jeg vil meget gerne være med til at gøre undervisningen i kanonerne frivillig. Det er fint, at man kan bruge det som inspirationsmateriale ude på skolerne, men min holdning er, at folketinget skal blande sig så lidt som muligt i, hvad lærerne underviser i.

Lotte Rod
Uddannelsesordfører (R)

Landets skolelærere skal ikke længere tvinges til at undervise i de obligatoriske kanoner i dansk og historie.

Det mener den radikale uddannelsesordfører Lotte Rod, efter en undersøgelse fra fagbladet Folkeskolen har vist, at 59 procent af dansklærerne og 46 procent af historielærerne kun bruger de obligatoriske kanoner som inspiration i deres daglige undervisning.

Undersøgelsen fik torsdag undervisningsminister Christine Antorini (S) til at præcisere, at landets lærere er forpligtigede til at undervise i de to kanoner. Men den holdning deler den radikale regeringskollega ikke.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024