Regeringen ophæver it-monopol

IT-SYSTEM: Erhvervsskolerne skal ikke tvinges til at bruge ét statsligt it-system, men skal ligesom gymnasierne kunne vælge mellem private leverandører, lyder de nye toner fra regeringen.
Foto: www.colourbox.com
Snart kan det blive muligt for erhvervsskolerne at slippe for at anvende det statsligt udviklede it-system EASY, som er blevet kritiseret for at gøre alt andet end at leve op til sit navn. Det kom frem under regeringens Vækstforum, som blev afholdt torsdag og fredag i sidste uge.

I dag har gymnasier mulighed for at vælge mellem to private leverandører af it-systemer, og regeringen fremhæver i udspillet, at erfaringerne med den model er gode. Derfor vil regeringen, når der foreligger en grundig analyse af sagen, beslutte, hvordan de nye it-udbud i uddannelsessektoren skal skrues sammen.

På erhvervsskolerne er de glade for udmeldingen, men der er dog et lille aber dabei, forklarer Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler - Lederne.

"Det er en klar positiv udvikling, men det vil stadig kræve en del udvikling, før det bliver optimalt for erhvervsskolerne," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024