Riisagers kamp mod fravær får hård medfart fra skoler, eksperter og elever

KRITIK: Regeringens nye fraværspakke fokuserer for meget på tal og registrering og for lidt på årsager til fravær, lyder det fra uddannelsesinstitutioner. S: ”Det er sort bureaukrati.”  

I oktober træder regeringens nye fraværspakke i kraft på gymnasierne. Den indebærer blandt andet, at skolerne skal offentligøre fraværstal på deres hjemmeside. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.<u><br><br></u>
I oktober træder regeringens nye fraværspakke i kraft på gymnasierne. Den indebærer blandt andet, at skolerne skal offentligøre fraværstal på deres hjemmeside. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Malte Bruhn
Fakta
Fraværsbekendtgørelsen

Disse tre initiativer blev sendt i høring hos de relevante organisationer den 31. august: 

- Centrale retningslinjer for gymnasiernes registrering af fravær.

- Lokale måltal for at nedbringe fravær.

- Institutionernes fraværstal vil fremgå på deres hjemmesider.

Høringsfristen var den 21. september. Den endelige bekendtgørelse bliver sat i verden den 15. oktober. 

Der er yderligere to initiativer i fraværspakken, som implementeres efter en særskilt tidsplan. Det betyder, at et initiativ om tilsyn med fravær sættes i gang i forbindelse med Styrelsen for Uddannelse og Kvalitets årlige tilsyn i 2019. Det femte initiativ, et hyrdebrev til de gymnasiale institutioner om grænseværdi for vurdering af fravær og om fratagelse af SU, forventes at blive sendt senere i år.  



Kilde: uvm.dk og hoeringsportalen.dk

Unuanceret, bureaukratisk og utilstrækkelig.

Mange unge føler sig nødsaget til at blive hjemme, fordi de har ondt i maven over at få 4 i matematik

Malte Sauerland-Paulsen
Formand i DGS

Sådan lyder bedømmelsen fra Danske Gymnasier og Danske HF og VUC til regeringens nye fraværsbekendtgørelse, der skal nedbringe fraværet på landets gymnasiale uddannelser. 

"Med de nye initiativer bliver fravær et selvstændigt mål. Det er unuanceret, og det er forkert,” siger Peter Zinckernagel, der til dagligt er Næstformand for Danske HF og VUC (Lederne). 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024