SF fastholder EUD-kurs trods regerings-exit

REFORM: SF har ingen planer om at anlægge en ny politisk kurs i forhold til reformen af erhvervsuddannelserne. Det siger partiets ordfører, Trine Pertou Mach, efter partiet valgte at forlade regeringen i sidste uge.
SF fastholder kursen i forhold til reformen af erhvervsuddannelserne, siger partiets EUD-ordfører, Trine Pertou Mach.
SF fastholder kursen i forhold til reformen af erhvervsuddannelserne, siger partiets EUD-ordfører, Trine Pertou Mach.
Per Bang Thomsen

For SF er det centrale i reformen, at vi får sidestillet erhvervsuddannelserne med de gymnasiale ungdomsuddannelser. Der er ikke en uddannelse, som er finere end den anden, og derfor er vi heller ikke interesserede i, at der kommer differentierede adgangskrav til gymnasierne og erhvervsskolerne.

Trine Pertou Mach (SF)
Erhvervsuddannelsesordfører
Man skal ikke forvente nogle nye, overraskende udmeldinger i forhold til reformen af erhvervsuddannelserne fra SF's side.

Det er meldingen fra partiets erhvervsuddannelsesordfører, Trine Pertou Mach, efter SF i sidste uge valgte at forlade regeringen. Venstrefløjspartiet bakker fortsat op om det udspil, som det selv var med til at udforme, mens det sad i regering.

"Da vi sad i regeringen, var vi enige om langt de fleste dele af reformen. Der er nogle steder, hvor der er nogle nuanceforskelle, men vi bakker fortsat op om reformen, og jeg ser ikke for mig, at vi kommer til at sidde i oppositionsrollen ved forhandlingsbordet," siger Trine Pertou Mach.

Der har i den seneste tid været meget debat om, hvorvidt grundforløbets to dele begge skal vare 20 uger - og ikke 30 og 10 uger, som regeringen ellers har foreslået. Derudover er der spørgsmålene om, hvordan fleksuddannelsen skal skrues sammen, og hvorvidt der skal indføres kvoter på eux'en.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024