SF kalder Karen J. i samråd om OPP-skoler

FOLKESKOLEN: SF er bekymrede over et svar, som velfærdsministeren har givet vedrørende OPP-skoler, som ikke hører under anlægsloftet.
Pernille Vigsø Bagge vil kalde velfærdsministeren i samråd for at få en forklaring på, hvad regeringens politik er vedrørende OPP-skoler.
Pernille Vigsø Bagge vil kalde velfærdsministeren i samråd for at få en forklaring på, hvad regeringens politik er vedrørende OPP-skoler.
Anders Agner Pedersen

Svaret her viser, at den eneste måde, hvorpå man kan investere i en ny folkeskole ude i kommunerne, det er via OPP. Og det er forfærdeligt, for det er at holde kommunerne i en spændetrøje for at fremme en bestemt løsningsmodel.

Pernille Vigsø Bagge
Uddannelsesordfører, SF
Rystende. Således beskriver SF's uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge det svar, som hun har fået fra velfærdsminister Karen Jespersen (V) vedrørende OPP-skoler. Helt konkret lød spørgsmålet:
"Er leasede bygninger i kommunerne, herunder de såkaldte OPP-skoler, underlagt kommunernes anlægslofter eller gælder der særlige regler i disse tilfælde, eftersom de er privatfinansierede?"

Til det svarede velfærdsministeren blandt andet:
"En kommunal udgift vedrørende leasede bygninger konteres i den kommunale kontoplan som en driftudgift på den relevante funktion, hvortil udgiften hører. Endvidere optages leasede bygninger som et anlægsaktiv og forpligtelsen overfor leasinggiver som en gæld i kommunens balance. Der optræder derfor ikke udgifter vedrørende leasede bygninger i kommunernes anlægsbudgetter og -regnskaber, uanset om der er tale om en OPP-skole eller en anden form for leaset bygning. Som følge heraf indgår udgifter vedrørende leasede bygninger heller ikke i opgørelsen af de samlede kommunale bruttoanlægsudgifter i 2008."

SF: En spændetrøje for kommunerne
Et svar, som Pernille Vigsø Bagge finder problematisk.

"Svaret her viser, at den eneste måde, hvorpå man kan investere i en ny folkeskole ude i kommunerne, det er via OPP. Og det er forfærdeligt, for det er at holde kommunerne i en spændetrøje for at fremme en bestemt løsningsmodel. Der er ikke som sådan noget galt med OPP-samarbejder. Men her bliver det trukket ned over hovedet på dem. Det tvinger kommunerne til at lave OPP-løsninger med det anlægsloft, der er nu," siger Pernille Vigsø Bagge, der nu vil kalde velfærdsministeren i samråd for at få klarhed over, hvad meningen er med den førte politik.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024