Tesfaye kigger ud over landets grænser i arbejdet med ny ungdomsuddannelse

Finland, Norge, Sverige og Schweiz er lande, som undervisningsministeren har kigget mod i arbejdet med en ny ungdomsuddannelse. Andre landes erfaringer er svære at overføre, men man kan godt lade sig inspirere, siger ekspert.

"Jeg tror, vi kommer til at se på institutionslovgivningen med henblik på at sikre, at vi ikke har for mange forskellige institutioner i samme by," siger Mattias Tesfaye, der dog understreger, at regeringen ikke har nogen planer om et opgør med ideen om selvejende ungdomsuddannelser.
"Jeg tror, vi kommer til at se på institutionslovgivningen med henblik på at sikre, at vi ikke har for mange forskellige institutioner i samme by," siger Mattias Tesfaye, der dog understreger, at regeringen ikke har nogen planer om et opgør med ideen om selvejende ungdomsuddannelser.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Danmark har sin helt egen model for, hvordan vores ungdomsuddannelser er skruet sammen. Men vi bør kigge lidt mere ud over landets grænser.

Det mener undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) på baggrund af debatten om regeringens kommende udspil om en ny ungdomsuddannelse.

"Jeg har bemærket, at skolediskussioner meget hurtigt bliver meget nationale. På det område er vi ikke så gode til at løfte blikket og se, hvad de har af erfaringer i nabolandene," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024