Uddannelser stejler over ny spareundersøgelse

BESPARELSER: De selvejende uddannelsesinstitutioner skal igennem endnu en spareundersøgelse. Den er useriøs, og tilliden til ministeriet er væk, siger kritikerne.
Blandt andet gymnasierne skal kunne svare på, hvor mange minutter de bruger på at forberede en eksamen. Useriøst, siger uddannelserne.
Blandt andet gymnasierne skal kunne svare på, hvor mange minutter de bruger på at forberede en eksamen. Useriøst, siger uddannelserne.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Den nye undersøgelse betyder, at vi skal lave et skøn over, hvor meget tid vi bruger på selv de mindste ting. Det vil sige, at nogle gymnasier skønner den ene vej og andre den anden vej - og vupti, så har man et besparelsespotientiale. Det er ikke seriøst arbejde, og vi har ikke længere tillid til Finansministeriet og Undervisningsministeriet.

Peter Kuhlman
Formand for gymnasierektorerne
Fakta

I forlængelse af regeringsgrundlaget "Mulighedernes samfund" er det besluttet at igangsætte en analyse af en øget anvendelse af it på de selvejende institutioner under Undervisningsministeriet.

Effektiviseringsgevinster forbliver inden for de selvejende institutioners område blandt andet med henblik på opfyldelse af regeringens målsætninger om en mere ambitiøs anvendelse af it på uddannelsesinstitutionerne.

De forventede gevinster skal bruges til finansloven 2010.


Kilde: Informationsbrev til uddannelserne om analysegrundlaget og analysens kommissorium

I et forsøg på at spare penge ved at indføre mere avanceret it i undervisningen og i administrationen på ungdomsuddannelser er skolerne blevet præsenteret for en ny spareundersøgelse.

Som oplæg til næste års finanslov har Finansministeriet og Undervisningsministeriet sat et konsulentfirma til at finde ud af, om der kan effektiviseres i snørklede og utidssvarende it-systemer på blandt andet gymnasier, erhvervsskoler og professionshøjskoler.

Men undersøgelsen bliver mødt med hovedrysten hos blandt andet Peter Kuhlman, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening. Han er især utilfreds med de meget detaljerede spørgsmål.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024