Unge politikere får lettere adgang til gymnasierne og erhvervsskolerne

VALGRET: Et nyt kodeks skal gøre det lettere for ungdomspolitikere at holde debatmøder og uddele valgmateriale på landets gymnasier og erhvervsskoler.
Foto: colourbox.com
Per Bang Thomsen

Det skal være slut med, at landets gymnasier og erhvervsskoler kan afvise ungdomspolitikerne i døren.

Et nyt kodeks, der er blevet udarbejdet i samarbejde med Undervisningsministeriet, Dansk Ungdoms Fællesråd, Gymnasieskolernes Rektorforening og Danske Erhvervsskoler, skal nemlig sikre, at det fremover bliver lettere for de unge politikere at holde debatmøder og uddele valgmateriale ud på skolerne.

"Danske unge ved meget om demokrati og samfundsforhold, men det kniber med engagementet. Her kan kodekset være et godt redskab til, at rektorer og ledere i samarbejde med elevrådene får skabt lokale retningslinjer, der styrker elevernes dialog med for eksempel unge politikere, så eleverne oplever demokratiet i praksis og ikke blot som en paragraf i grundloven," siger undervisningsminister Christine Antorini (S) i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024