Vejlederformand: Unge ombestemmer sig jo

VEJLEDNING: Det er ikke vejledningen, der har fejlet, når mange unge ender med at tage to ungdomsuddannelser. Det understreger formanden for UU-centrenes fælles organisation, John Vilhelmsen. Han mener, man i stedet skal gøre ungdomsuddannelserne mere fleksible over for unge, der ombestemmer sig.

Kommer man i den alder til at foretage et valg, der ikke var det rigtige, skal det jo ikke ødelægge ens liv. Det er bedre, at de går i gang med en ungdomsuddannelse for måske senere at skifte over til en anden, end at de slet ikke kommer i gang.

John Vilhelmsen
Formand, Ungdommens Uddannelsesvejlednings Udviklingscenter
Fakta

UU og UUUC

Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) giver uddannelses- og erhvervsvejledning til elever i folkeskolen fra 6. klasse til 10. klasse. UU centrene opsøger desuden andre unge under 25 år, som ikke er i gang med eller har gennemført en uddannelse.

UU centrene er de fleste steder oprettet som et samarbejde mellem flere kommuner. De har typisk et center, hvor der blandt andet gives vejledning til unge uden tilknytning til et uddannelsessted.

Ungdommens Uddannelsesvejlednings Udviklingscenter (UUUC) koordinerer og varetager UU-centrenes fælles vejledningsfaglige og vejledningsstrategiske interesser.

Læs mere om UU og UUUC her


Kilde: UUUC
Hvis Sofie efter handelsskolen finder ud af, at hun hellere vil være tømrer, er det hverken hende eller den vejledning, hun fik i folkeskolen, den er gal med. Det er derimod helt naturligt, at unge i den alder ombestemmer sig. Det mener John Vilhelmsen, formand for Ungdommens Uddannelsesvejlednings Udviklingscenter (UUUC), som koordinerer og varetager uddannelsesvejledernes fælles interesser.

"Spørger man en flok voksne, er der stort set ikke nogen af dem, der helt ærligt kan sige, at de som 15-16 årige vidste, hvad de ville være, når de blev voksne," siger han, efter Altinget | Uddannelse tidligere på ugen kunne fortælle, at næsten hver femte, der tager en ungdomsuddannelse, allerede har en i forvejen.

Især har mange, der tager en erhvervsfaglig uddannelse, i forvejen en studentereksamen fra enten stx, hhx eller htx.

LÆS: Mange tager to ungdomsuddannelser

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024