VOK: Vi er positive, men...

UDSPIL: Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative er umiddelbart begejstrede for regeringens læreruddannelsesudspil. Men et kommende forlig afhænger i høj grad af, om regeringen vælger at bibeholde KLM som et obligatorisk fag på uddannelsen.
Per Bang Thomsen

Jeg havde gerne set, at regeringen havde været lidt mere ambitiøs og sat overlæggeren højere, så man på den måde kunne få mere prestige ind i uddannelsen. Men når det er sagt, så er der nogle positive elementer i udspillet, og jeg går ind til forhandlingerne uden ultimative krav.

Mai Henriksen
Forskningsordfører (K)

Et fint udspil, men med plads til en række forbedringer.

Det er meldingen fra Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, som torsdag fik udleveret regeringens udspil til en reform af læreruddannelserne. De tre oppositionspartier er en del af det nuværende forlig for læreruddannelsesloven, og det er derfor de tre borgerlige partier, som uddannelsesminister Morten Østergaard (R) skal nå til enighed med i løbet af de næste uger.

Og ifølge de tre oppositionspartier er der gode elementer i udspillet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024