Borgerlige partier er uenige om, hvad statsstøttede ngo'er må mene 

Ordførerne til højre for midten er splittede i deres holdninger til, om man bør samarbejde med organisationer, der står i opposition til regeringens politik.

Mellemfolkeligt Samvirke stod sammen med Care og Amnesty International for en fredsdemonstration i oktober sidste år. Også gennem udviklingsarbejdet støtter organisationen befolkningens mulighed for at udfordre politikere og beslutningstagere andre steder i verden. 
Mellemfolkeligt Samvirke stod sammen med Care og Amnesty International for en fredsdemonstration i oktober sidste år. Også gennem udviklingsarbejdet støtter organisationen befolkningens mulighed for at udfordre politikere og beslutningstagere andre steder i verden. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Kan danske civilsamfundsorganisationer modtage statsstøtte til deres arbejde, hvis de samtidig står for synspunkter, der er i modstrid med regeringens politik?

Det spørgsmål er blevet brandvarmt, efter Mellemfolkeligt Samvirke har sagt farvel til to personer fra organisationens frivillige ledelseslag, efter B.T afslørede, at de to medlemmer havde postet satiretegninger på deres egne facebookprofiler, der kunne opfattes som antisemitiske.

Liberal Alliances udenrigsordfører Lars-Christian Brask er klar i mælet:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024