Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Etisk Handel Danmark mister millionbevilling

Regeringen vil skrue op for handel med udviklingslandene som led i Afrika-strategien, men på forslaget til næste års finanslov er bevillingen til Danmarks eneste organisation med ekspertise i ansvarlig handel med udviklingslandene som kerneområde blevet skåret væk.

De fleste virksomheder forsøger at sikre sig imod at der indgår børnearbejde i deres produktionskæder, men det er stadig udbredt. Særligt i produktionen af fødevarer og byggeri. Her er det fra et teglværk i Pakistan, hvor børn ned til seks-årsalderen slæber mursten.(arkivfoto)
De fleste virksomheder forsøger at sikre sig imod at der indgår børnearbejde i deres produktionskæder, men det er stadig udbredt. Særligt i produktionen af fødevarer og byggeri. Her er det fra et teglværk i Pakistan, hvor børn ned til seks-årsalderen slæber mursten.(arkivfoto)Foto: Emilio Morenatti/AP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Det er ikke afsat penge på næste års finanslov til Etisk Handel Danmark. Det betyder, ifølge foreningen, at man får svært ved at opretholde niveauet af rådgivning og videnopbygning, som kan klæde danske virksomheder på til at sikre etik og ansvarlighed, når de handler på det globale marked. 

”Hvis man mener det med Afrikastrategien, så er det jo vigtigt, at de leverandørkæder, der rækker fra Danmark og hele vejen ned til Afrika gør udviklingslandene mere velstående af at handle med os og samtidigt sikrer samhandel og billigere varer for forbrugerne," siger Ellen Marie Friis Johansen, CSR-chef i Dansk Erhverv.

Som del af formandskabet i Etisk Handel Danmark undrer hun sig over, at bevillingen ikke automatisk bliver videreført. Foreningens medlemmer tæller virksomheder, civilsamfund, fagbevægelse, fonde og offentlige myndigheder, der vil styrke hensynet til klima, miljø og menneskerettigheder i de globale værdikæder. Og netop den konstellation giver en unik mulighed, påpeger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024