Danmark støtter fred og stabilisering i Sahelregionen med 125 mio. kr.

KORT NYT: Regeringen afsætter 125 millioner kroner over 5 år til en række indsatsområder, hvor formålet er at bekæmpe de grundlæggende årsager til ustabiliteten i Sahelregionen.

Vi lancerer det nye Sahel-program for at bidrage til at sikre fred og danne grobund for udvikling i en af verdens mest ustabil regioner og nogle af verdens fattigste lande.

Christian Friis Bach (R)
Udviklingsminister

Mandag lancerede regeringen under FN's Generalforsamling i New York et regionalt Freds- og Stabiliseringsprogram for Sahel, som bl.a. dækker Mali og de øvrige lande i regionen.

"Sahel-programmet supplerer Danmarks langsigtede udviklingsmæssige samarbejde og humanitære indsats i regionen. Programmet fokuserer på dialog og forsoning, sikkerhedssektorindsatser og indsatser mod ekstremisme, radikalisering og organiseret kriminalitet," skriver Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Formålet med det nye Sahel-program er at skabe løsninger på kriserne på tværs af grænserne, så der kan dannes grundlag for varig fred og udvikling i hele regionen.

Dokumentation

Regeringen vil arbejde inden for tre spor, som alle bidrager til det fælles mål at øge stabiliteten i Sahel.

- Inden for 1) dialog og forsoning vil regeringen konkret støtte konfliktløsning på lokalt niveau med inddragelse af både formelle og uformelle grupper – konflikter er ofte lokale og kræver lokale løsninger

- Med fokus på 2) sikkerhed vil regeringen supplere den store internationale indsats med at opbygge ansvarlige sikkerhedsstrukturer, hvor vi specifikt ønsker at bidrage til at sikre demokratisk kontrol med bl.a. militær og politi.

- Endelig vil regeringen inden for området 3) bekæmpelse af voldelig ekstremisme og organiseret kriminalitet bidrage til den internationale indsats i regionen – fordi vi ved, at ekstremisme og organiseret kriminalitet underminerer både de sociale strukturer i landene – og sikkerhed.

Programmets samlede størrelse over 5 år er på 125 mio. kroner. Regeringen vil arbejde tæt sammen med internationale partnere, herunder andre bilaterale donorer, FN og EU m.fl.  Programmets supplerer Danmarks langsigtede udviklingssamarbejder med landene i regionen, hvor vi igennem det lange seje træk bidrager til fred, stabilitet og udvikling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024