Ekspert: FN har spillet fallit i Syrien

SYRIEN: FN har ret til at yde hjælp i oprørskontrollerede områder i Syrien, selvom de nægtes adgang. Det mener en lang række internationale eksperter, der frygter, at FN’s ”overforsigtighed” kan koste mange liv. FN har ifølge dansk ekspert spillet fallit, mens Røde Kors frygter politisering.
Dreng modtager nødhjælpspakke med madvarer i Za'atari-lejren i Jordan, der huser over 100.000 syriske flygtninge. Januar 2014. (Foto: Kasper Frandsen/Altinget.dk)
Dreng modtager nødhjælpspakke med madvarer i Za'atari-lejren i Jordan, der huser over 100.000 syriske flygtninge. Januar 2014. (Foto: Kasper Frandsen/Altinget.dk)Foto: Kasper Frandsen/Altinget.dk
Kasper Frandsen

Hvis man spiller efter Bashar al-Assads regler, er man implicit med til at acceptere regimets syn på, hvordan oprørsholdte områder behandles.

Sune Haugbølle
Lektor og Syrien-ekspert ved Roskilde Universitet

FN er "overforsigtige", når organisationen fortolker sit mandat til at yde humanitær hjælp i Syrien. Og det sætter hundredtusindvis af liv på spil i det borgerkrigshærgede land.

Sådan lyder det i et brev, som 35 topadvokater og professorer i international ret har underskrevet i den engelske avis The Guardian tirsdag den 29. april.

Brevet er blandt andet underskrevet af den tidligere chefanklager i sagen om krigsforbrydelser i det tidligere Jugoslavien, Nicolas Bratza, som tillige er tidligere præsident for den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024