Analyse af 
Christina Houlind

Her er de udviklingspolitiske knaster, der venter i regeringsforhandlingerne

Et modtagecenter i Rwanda, kvoteflygtninge og niveauet for den danske ulandsbistand. Det har alt sammen været diskuteret i valgkampen, og diskussionen kommer til at fortsætte i regeringsforhandlingerne. Uanset farven på det politiske flertal.

Flertallet af de røde partier vil gerne øge bistanden, hvis man spørger dem. Men om de reelt er klar til at bruge forhandlingskrudt og penge på det er en anden sag. De sidste tre år har vist, at det er notorisk svært at øge bistanden, med et Socialdemokrati der står stejlt på, at Danmark ikke skal give mere end 0,7 procent af bni.
Flertallet af de røde partier vil gerne øge bistanden, hvis man spørger dem. Men om de reelt er klar til at bruge forhandlingskrudt og penge på det er en anden sag. De sidste tre år har vist, at det er notorisk svært at øge bistanden, med et Socialdemokrati der står stejlt på, at Danmark ikke skal give mere end 0,7 procent af bni.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Udviklingspolitik er aldrig på listen over de vigtigste emner for vælgerne.  

Alligevel kommer det til at blive et centralt tema i de kommende regeringsforhandlinger – uanset om flertallet bliver rødt, blåt eller ligefrem en regering over midten.  

For er den en ting valgkampen har vist, så er det, at udviklingspolitikken splitter partierne – også internt i blokkene.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024