Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Ny danmarksdemokrat i EU: Vi skal droppe skyldfølelsen og bruge bistanden til at fremme europæiske værdier

Som nyvalgt dansker i Europa-Parlamentets udvalg for udviklingsbistand går Kristoffer Storm fra starten imod strømmen og forsøger at få EU's udviklingsbistand sat ned.

"Så længe Afrika bare er et sted, vi sender penge ned til, og så har vi købt aflad, så bliver det aldrig et godt forhold," siger Kristoffer Storm, Danmarks nye stemme i det europæiske udviklingsudvalg. 
"Så længe Afrika bare er et sted, vi sender penge ned til, og så har vi købt aflad, så bliver det aldrig et godt forhold," siger Kristoffer Storm, Danmarks nye stemme i det europæiske udviklingsudvalg. Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Det er ikke fordi, udviklingsbistand som sådan er en mærkesag for den 35-årige Kristoffer Storm, der i foråret blev valgt ind i Europa-Parlamentet som spidskandidat for Danmarksdemokraterne. Alligevel har han valgt at deltage i DEVE – Europa-Parlamentets stående udvalg for udviklingspolitik. Der er simpelthen for meget på spil til at lade være, mener han.

"Det er vigtigt for mig, at udviklingsmidlerne bliver brugt på en måde, der er med til at fremme Europas interesser og ikke kun har et humanitært formål," siger han.

Allerede inden sommerferien, da der var konstituerende møde i DEVE-udvalget, gik han imod den linje, som udvalgsformanden for DEVE havde lagt i forhold til EUs udviklingsbudget. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024