EU-revisorer ringer med alarmklokken: Fejl i brugen af EU’s penge vokser – igen

Forekomsten af fejl i udbetalinger af penge fra EU-kasserne er ”væsentlig og gennemgribende”, melder EU’s Revisionsret. Samtidig er EU’s gæld fordoblet på bare tre år.

Det dur ikke at kaste spandevis af EU-penge efter landene, hvis de ikke har den administrative kapacitet til at håndtere det, advarer EU's revisionsretsformand, Tony Murphy.
Det dur ikke at kaste spandevis af EU-penge efter landene, hvis de ikke har den administrative kapacitet til at håndtere det, advarer EU's revisionsretsformand, Tony Murphy.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: For mange fejl og for meget gæld tynger EU-budgettet.

Sådan lyder den dystre melding fra EU’s regnedrenge og -piger i Luxembourg, efter de har gået EU-budgettet for 2023 igennem med tættekammen.

Den Europæiske Revisionsret konstaterer, at andelen af fejlbehæftede udbetalinger fra EU-kasserne nu er vokset på femte år. Ifølge deres stikprøvekontrol er 5,6 procent af det samlede budget på lidt over 1.400 milliarder kroner blevet udbetalt i strid med EU-reglerne. Til sammenligning hed det tal 4,2 procent i 2022 og 3 procent i 2021.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Ældre

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024