Opsamling på temadebat: Det vil aktørerne have ud af ældretopmødet

TEMADEBAT: Altingets debat om ældretopmødet, som finder sted 30. september og 1. oktober, er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

TV 2-dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden' afdækkede, at en dement borger på 90 år blev udsat for omsorgssvigt på Kongsgården i Aarhus.
TV 2-dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden' afdækkede, at en dement borger på 90 år blev udsat for omsorgssvigt på Kongsgården i Aarhus.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Skjulte videooptagelser på plejehjem i Aarhus og Randers har fået borgere, politikere og interesseorganisationer til at debattere forholdene i ældreplejen vidt og bredt.

TV 2 sendte i juli dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden', som gennem familiers udsagn og videooptagelserne viste, at to demente borgere på 90 år blev udsat for omsorgssvigt.

Optagelserne fik sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at indkalde et topmøde, hvor borgere, pårørende, ledere og medarbejdere over to dage skal komme med konkrete forslag til retningen for fremtidens ældrepleje.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024