Sisse Marie Welling: Vi er nærmest verdensmestre i ikke at prioritere det nære sundhedsvæsen

KL opfordrer til en styrkelse af det nære sundhedsvæsen i det kommende udspil til en sundhedsreform. Men det sker ikke ved at tage ældreplejen fra kommunerne, lyder det. I stedet bør regionerne bliver bedre til at samarbejde om de multisyge ældre.

KL ønsker bedre behandling af multisyge ældre. Og det kræver bedre samarbejde fra regionernes side, mener Sisse Marie Welling, der er formand Sundheds-og Ældreudvalget i KL.
KL ønsker bedre behandling af multisyge ældre. Og det kræver bedre samarbejde fra regionernes side, mener Sisse Marie Welling, der er formand Sundheds-og Ældreudvalget i KL.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Kort før regeringens længe ventede udspil til en sundhedsreform forsøger KL nu endegyldigt at punktere tankerne om at tage ældreplejen fra kommunerne. 

“Det ville medføre en voldsom centralisering,” siger Sisse Marie Welling (SF), der er formand for Sundheds- og Ældreudvalget i KL. 

“Vi skal levere bedst mulig sundheds- og ældrepleje. Og det gør vi ikke ved at samle det i myndigheder langt væk fra borgernes hverdag,” fortsætter hun. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024