Støjberg vil endevende kommunernes udlicitering

SAMRÅD: Beskæftigelsesministeren vil holde øje med, hvilke andre aktører kommunerne bruger. Radikale mener ikke, det løser problem med overkompensation til kommuner, der udliciterer.
Inger Støjberg vil undersøge kommunernes brug af private aktører.
Inger Støjberg vil undersøge kommunernes brug af private aktører.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Det skærper indtrykket af, at man vil udlicitere for udliciteringens skyld. Det minder mest af alt om den måde, vi så fra sygehusvæsenet, hvor man skabte et marked for den private sektor. Forskellen er bare, at på dette område er der et marked i forvejen.

Morten Østergaard
Arbejdsmarkedsordfører, Det Radikale Venstre

Kommunerne har været lidt for flittige til at benytte andre aktører i deres beskæftigelsesindsats. Derfor sætter beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) gang i en undersøgelse, der skal evaluere kommunernes brug af andre aktører.

På et åbent samråd i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg sagde Inger Støjberg, at kommunernes brug af andre aktører vil blive fulgt nøje i Beskæftigelsesministeriet.

"Vi holder øje med de andre aktører. Vi laver en kvartalsvis opgørelse af kommunernes brug af andre aktører, og vi vil senere på året gennemføre et større analysearbejde, der skal se på kommunernes brug af andre aktører," sagde Inger Støjberg, der begrundede beslutningen med, at man i ministeriet har lyttet til den kritik, der har været.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024