Minister sender lovforslag om besparelser i høring med frist på en uge – uacceptabelt, lyder det fra gul fagforening

Med frist på en uge har Beskæftigelsesministeriet sendt det lovforslag i høring, som slanker antallet af råd under ministeren. Urimeligt kort frist, mener den gule fagforening Krifa, der håber at få en plads ved bordet fremover. 

De såkaldt gule fagforeninger kæmper for at få mere politisk indflydelse og ikke stå i skyggen af den etablerede fagbevægelse. Formand Jane Heitmann kritiserer nu, at regeringen sender et lovforslag ud om nye råd under Beskæftigelsesministeriet med høringsfrist på en uge.
De såkaldt gule fagforeninger kæmper for at få mere politisk indflydelse og ikke stå i skyggen af den etablerede fagbevægelse. Formand Jane Heitmann kritiserer nu, at regeringen sender et lovforslag ud om nye råd under Beskæftigelsesministeriet med høringsfrist på en uge.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

"Er hun egentlig interesseret i at høre, hvad vi mener?" 

Sådan lyder spørgsmålet fra den såkaldt gule fagforening Krifa efter beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har sendt et lovforslag på knap 100 sider i høring med en uges frist.

Med lovforslaget vil regeringen skære i antallet af regionale arbejdsmarkedsråd og lægge Arbejdsmiljørådet sammen med Beskæftigelsesrådet for at spare 5,5 millioner kroner på administration.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024