Beskæftigelsesindsatsen sættes under lup

UDSATTE LEDIGE: Det offentlige bruger hvert år milliarder på en aktiv beskæftigelsesindsats. For første gang i Danmark vil et nyt forskningsprojekt undersøge, om indsatsen reelt giver afkast i form af flere ledige i arbejde.
Foto: Colourbox

Vi håber jo, at vi kan skabe noget viden, som man kan indrette beskæftigelsesindsatsen efter. For som det ser ud i dag, ved vi jo faktisk ikke, om indsatsen virker efter hensigten.

Thomas Bredgaard
Lektor

5,3 milliarder. Så mange penge har regeringen afsat til en aktiv beskæftigelsesindsats, der skal få ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Pengene går hovedsagligt til aktiveringen af ledige, herunder et stort antal udsatte ledige i den såkaldte matchgruppe 2, som er på kontanthjælp.

Men ingen ved endnu, om det store beløb giver afkast i form af flere ledige i beskæftigelse.

Dokumentation

Progressionsmåling
En lang række borgere - ca. 5.000 - følges via progressionsmålinger over en treårig periode, eller indtil de kommer i job. Der måles progression på udvalgte indikatorer for arbejdsmarkedsparathed. Disse data sammenkobles med data fra DREAM-databasen for at belyse, hvilke indikatorer der hænger sammen med øget jobsandsynlighed.

Denne kvantitative analyse suppleres af kvalitative casestudier, som til sammen skal afdække, hvad der er afgørende for, at beskæftigelsesindsatser bidrager til at få ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, og hvad der henholdsvis fremmer eller hæmmer progression på de udvalgte indikatorer for arbejdsmarkedsparathed.

Kilde: www.jobindikator.dk


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024