Borgerligt Centrums arbejdsmarkeds-program

PROGRAM: Nyskabelsen Borgerligt Centrum er imod offentlig forsørgelse og ønsker, at danskerne pensioneres senere.
Rasmus Nielsen

Lederen af nyskabelsen Borgerligt Centrum, folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll ønsker at hæve pensionsalderen og at begrænse efterlønsordningen.

Det fremgik af dagens præsentation på Christiansborg. Vi har klippet afsnittet om arbejdsmarkedspolitikken ud af partiets nye principprogram.

Dokumentation

Borgerligt Centrums principprogram om arbejdsmarkedet:

Danmarks arbejdsmarked skal fortsat være blandt de mest fleksible i verden. Det opnår vi ved at sikre virksomhedernes muligheder for at udskifte medarbejdere samt sikre et stabilt sikkerhedsnet under dem, der midlertidigt står uden arbejde.
 
Det er til gengæld uansvarligt at lade for mange mennesker modtage passiv forsørgelse. Mennesker udvikler sig på arbejdsmarkedet. Vi må og skal arbejde mere i fremtiden, og offentlig forsørgelse skal alene være til dem, der ikke kan klare sig selv, ellers risikerer vi at passivisere og umyndiggøre borgerne unødvendigt. Det er ikke samfundets opgave at anvise folk til støttekroner, men derimod at hjælpe folk i arbejde.
 
Når det er tid til den naturlige tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, skal pensionen sikre en værdig alderdom. Tryghed i alderdommen er en hjørnesten i velfærdssamfundet, men finansieringen af pensionssystemet og kombinationerne af offentlige og private bidrag må løbende være til diskussion.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024